Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een gemiddelde voorruit vervanging?

Een gemiddelde vervanging van een voorruit duurt anderhalf tot twee uur. Omdat er in de moderne auto steeds meer elektronica zit, willen wij tevens de auto’s schoon achterlaten.

Kan ik gelijk weer rijden of moet mijn auto een dag stilstaan?

Nee, U kunt niet gelijk weer rijden. De gemiddelde droogtijd van de autoruitenlijm is tegenwoordig 1 uur (met airbags aan boord van het voertuig). Ook heeft de omgevingstemperatuur invloed op de droogtijd. Maar gemiddeld kunt u ervan uit gaan dat u binnen 1 uur weer onderweg bent.

Mag ik de auto al gelijk door de wasstraat rijden?

Ja, dat kan. Alleen het advies is 24 uur te wachten i.v.m. het uithardingsproces van de autoruitenlijm. Deze lijm reageert op luchtvochtigheid en temperatuurverschillen.
Bovendien geeft u eventuele (sier)lijsten de kans zich te laten hechten aan de autoruitenlijm.

Wat als er over een week alweer een sterretje in mijn ruit zit? Valt dit onder de garantie?

Als de schade is ontstaan door steenslag o.i.d., dan is dit een nieuwe schade. Uiteraard is dit heel vervelend in een nieuwe ruit, echter u dient de ruit wel weer te laten repareren. De mogelijkheid bestaat namelijk dat de ruit geheel doorscheurt.
Als u twijfel heeft over de oorzaak van de ster of breuk, neemt u dan altijd even contact met ons op. Wij beoordelen graag wat het probleem is en lossen dit vervolgens op.


Webdesign: Freek Hol